twog crashes in the first 10 seconds

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

twog crashes in the first 10 seconds

Chris Efstathiou
Hi.
Although i think i fixed it i would like to share with you what i
encountered.
I have a twog that has more than 60 flights and always performed
flawlessly  but today after uploading a new flight plan using the newest
paparazzi master and during testing the twog's red light (1 second beat)
would freeze either on or off indicating that the cpu has crashed and
all control including rc control was lost, a situation where the
aircraft would be lost if it was airborne.
It would always freeze during the first 10 - 20 seconds.
After loading the previous flight plan everything was fine again but the
funny thing is that the new flight plan was EXACTLY the same as the old
one except of a couple blocks that i didn't needed anymore thus it had
less code.
After much time loading and unloading modules and checking all wiring
what seems to have fixed my problem was the deletion of all aircraft
directories in the paparazzi/var/aircrafts directory.
I will keep testing because i don't want to loose the aircraft.
Btw I want to point out that i also tried the 5.8.1 version with the
same results and that i have 3 twogs running essentially the same
firmware but this is the first time i have ever see something like this
so maybe the autopilot is failing???
Chris


_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel