dfu-util uploading error

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

dfu-util uploading error

liangchao
Using dfu-util at 0x08000000
Cannot open device
dfu-util 0.7

Copyright 2005-2008 Weston Schmidt, Harald Welte and OpenMoko Inc.
Copyright 2010-2012 Tormod Volden and Stefan Schmidt
This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY
Please report bugs to dfu-util@lists.gnumonks.org
Hi, while flashing paparazzi into MCU, I got the error below.

Filter on vendor = 0x0483 product = 0xdf11
Opening DFU capable USB device... make[1]: *** [upload] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/liangchao/workspace/paparazzi/sw/airborne'
make: *** [ap.upload] Error 2
make: Leaving directory `/home/liangchao/workspace/paparazzi'

==================================================
From the output of : lsusb
Bus 001 Device 003: ID 203a:fffa  
Bus 001 Device 002: ID 203a:fff9  
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0483:df11 STMicroelectronics STM Device in DFU Mode
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

It seems dfu device was already been connected. What did I forget?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dfu-util uploading error

Chris Efstathiou
Just a thought...
Are you a member of dialout and plugdev groups?
sudo adduser <your login> plugdev
sudo adduser <your login> dialout

more info here:
http://wiki.paparazziuav.org/wiki/Installation/Linux
Chris


On Fri, Nov 14, 2014 at 1:01 AM, liangchao <[hidden email]> wrote:
Using dfu-util at 0x08000000
Cannot open device
dfu-util 0.7

Copyright 2005-2008 Weston Schmidt, Harald Welte and OpenMoko Inc.
Copyright 2010-2012 Tormod Volden and Stefan Schmidt
This program is Free Software and has ABSOLUTELY NO WARRANTY
Please report bugs to [hidden email]
Hi, while flashing paparazzi into MCU, I got the error below.

Filter on vendor = 0x0483 product = 0xdf11
Opening DFU capable USB device... make[1]: *** [upload] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/liangchao/workspace/paparazzi/sw/airborne'
make: *** [ap.upload] Error 2
make: Leaving directory `/home/liangchao/workspace/paparazzi'

==================================================
From the output of : lsusb
Bus 001 Device 003: ID 203a:fffa
Bus 001 Device 002: ID 203a:fff9
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
*Bus 002 Device 002: ID 0483:df11 STMicroelectronics STM Device in DFU Mode*
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

It seems dfu device was already been connected. What did I forget?



--
View this message in context: http://lists.paparazziuav.org/dfu-util-uploading-error-tp16385.html
Sent from the paparazzi-devel mailing list archive at Nabble.com.

_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel


_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel