Fixedwing from Lisa/M to Elle0

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Fixedwing from Lisa/M to Elle0

Nicolas Quendez
Hello everyone,


I received elle0 boards, and try to make my Lisa/m configuration work on Elle0 board. 
For now, everything seems working when I use the QuadElle0 A/C configuration (present in the last paparazzi software).

But when using fixed wing configuration (already working with Lisa/m board), I have the following error when building : 




My airframe file is as follow for the firmware part : 


<!DOCTYPE airframe SYSTEM "../airframe.dtd">

<airframe name="FixedElle0">

  <firmware name="fixedwing">
    <target name="ap" board="elle0_1.2">
    </target>

    <target name="nps" board="pc">
      <subsystem name="fdm" type="jsbsim"/>
    </target>

    <subsystem name="radio_control" type="ppm">
    </subsystem>

   <configure name="USE_MAGNETOMETER" value="FALSE"/>



    <subsystem name="telemetry"     type="transparent"/>
    <subsystem name="imu"           type="elle0"/>
    <subsystem name="gps"           type="ublox"/>
    <subsystem name="ahrs"          type="int_cmpl_quat">

    </subsystem>
    <subsystem name="ins" type="alt_float"/>

    <!--define name="KILL_ON_GROUND_DETECT" value="TRUE"/-->
  </firmware>

<modules main_freq="120" >
    <load name="sys_mon.xml"/>
    <load name="baro_sim.xml"/>
    
  </modules>




Any idea about what I did wrong ? 
Thanks in advance for the help.

Best regards
Nicolas



_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Fixedwing from Lisa/M to Elle0

flixr
Administrator
You are missing the control and navigation subsystems... compare it to your lisa_m airframe file or look at some examples:
https://github.com/paparazzi/paparazzi/blob/v5.8/conf/airframes/examples/microjet_lisa_m.xml

On Wed, May 4, 2016 at 4:46 PM, Nicolas Quendez <[hidden email]> wrote:
Hello everyone,


I received elle0 boards, and try to make my Lisa/m configuration work on Elle0 board. 
For now, everything seems working when I use the QuadElle0 A/C configuration (present in the last paparazzi software).

But when using fixed wing configuration (already working with Lisa/m board), I have the following error when building : 




My airframe file is as follow for the firmware part : 


<!DOCTYPE airframe SYSTEM "../airframe.dtd">

<airframe name="FixedElle0">

  <firmware name="fixedwing">
    <target name="ap" board="elle0_1.2">
    </target>

    <target name="nps" board="pc">
      <subsystem name="fdm" type="jsbsim"/>
    </target>

    <subsystem name="radio_control" type="ppm">
    </subsystem>

   <configure name="USE_MAGNETOMETER" value="FALSE"/>



    <subsystem name="telemetry"     type="transparent"/>
    <subsystem name="imu"           type="elle0"/>
    <subsystem name="gps"           type="ublox"/>
    <subsystem name="ahrs"          type="int_cmpl_quat">

    </subsystem>
    <subsystem name="ins" type="alt_float"/>

    <!--define name="KILL_ON_GROUND_DETECT" value="TRUE"/-->
  </firmware>

<modules main_freq="120" >
    <load name="sys_mon.xml"/>
    <load name="baro_sim.xml"/>
    
  </modules>




Any idea about what I did wrong ? 
Thanks in advance for the help.

Best regards
Nicolas



_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel



_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Fixedwing from Lisa/M to Elle0

Nicolas Quendez

Oh, shame on me… 

Thanks a lot ! 
Best regards
Nicolas


Le 4 mai 2016 à 12:04, Felix Ruess <[hidden email]> a écrit :

You are missing the control and navigation subsystems... compare it to your lisa_m airframe file or look at some examples:
https://github.com/paparazzi/paparazzi/blob/v5.8/conf/airframes/examples/microjet_lisa_m.xml

On Wed, May 4, 2016 at 4:46 PM, Nicolas Quendez <[hidden email]> wrote:
Hello everyone,


I received elle0 boards, and try to make my Lisa/m configuration work on Elle0 board. 
For now, everything seems working when I use the QuadElle0 A/C configuration (present in the last paparazzi software).

But when using fixed wing configuration (already working with Lisa/m board), I have the following error when building : 

<CaptureScreen.png>



My airframe file is as follow for the firmware part : 


<!DOCTYPE airframe SYSTEM "../airframe.dtd">

<airframe name="FixedElle0">

  <firmware name="fixedwing">
    <target name="ap" board="elle0_1.2">
    </target>

    <target name="nps" board="pc">
      <subsystem name="fdm" type="jsbsim"/>
    </target>

    <subsystem name="radio_control" type="ppm">
    </subsystem>

   <configure name="USE_MAGNETOMETER" value="FALSE"/>



    <subsystem name="telemetry"     type="transparent"/>
    <subsystem name="imu"           type="elle0"/>
    <subsystem name="gps"           type="ublox"/>
    <subsystem name="ahrs"          type="int_cmpl_quat">

    </subsystem>
    <subsystem name="ins" type="alt_float"/>

    <!--define name="KILL_ON_GROUND_DETECT" value="TRUE"/-->
  </firmware>

<modules main_freq="120" >
    <load name="sys_mon.xml"/>
    <load name="baro_sim.xml"/>
    
  </modules>




Any idea about what I did wrong ? 
Thanks in advance for the help.

Best regards
Nicolas



_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel


_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel


_______________________________________________
Paparazzi-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/paparazzi-devel